top of page
70703752_2615304661867514_34904334594725

Jeugdster VZW

Naast de feitelijke vereniging Jeugdster, werkt er achter de schermen ook nog de VZW Jeugdster. Zij nemen heel wat financiële en administratieve zaken van ons over.

 

Maar wat betekent dit nu juist?

Wel, de feitelijke vereniging is een organisatie zonder rechtspersoonlijkheid. Dit wil zeggen dat je geen contract kan ondertekenen als groep, maar dat je dit altijd in je eigen naam doet. Moest er iets mislopen, dan wordt jij persoonlijk hierop aangesproken.

 

En daarom hebben wij een VZW. Dit is een vereniging zonder winstoogmerk en heeft een eigen rechtspersoonlijkheid. De vzw kan wel contracten afsluiten, bezittingen beheren en schulden hebben in naam van de vereniging. Loopt er iets mis, dan is de vzw in eerste instantie verantwoordelijk en niet alle leiding persoonlijk.

 

Wat doen ze voor ons?

Zij zorgen ervoor dat we op de juiste manier verzekerd zijn, de huur van het gebouw wordt geregeld, elektriciteit en water wordt betaald, en nog veel meer. Zo heeft de leiding nog meer tijd om zich voor de volle 100% te focussen op de kids!

Hoe financieren we dit alles?

Eerst en vooral organiseert de VZW elk jaar een brunch. Daarnaast organiseert de feitelijke vereniging zelf ook nog vele evenementen om het potje van de VZW mee aan te vullen zoals de BBQ, Sterboskermis, Nacht van de Jacht, en nog veel meer.

Wie zijn ze?

De VZW zijn namelijk ook geen onbekenden, het is allemaal oud-leiding. Stoppen met leiding zijn is toch iets heel moeilijk voor iedereen, maar vaak wel een goede persoonlijke beslissing. Maar niet gevreesd, mocht je stoppen, kan je dus nog altijd bij de VZW komen om toch die Jeugdsterliefde verder te laten bloeien.

Hoe kan je ze bereiken mocht je een vraag hebben voor hen?

Neem zeker eerst even contact op met de leiding zelf als je een vraag hebt, zij kunnen je voor 99% zeker verder helpen. Mochten ze je niet verder kunnen helpen, kan je contact opnemen met de VZW via het e-mailadres jeugdstervzw@gmail.com.

bottom of page